Søndag den 23. juli kl. 11.00 til 16.00 danner Ramløse mølle ramme for håndværkets dag. På denne dag suppleres det permanente håndværksmuseum, som består af et arbejdende skomager- og urmagerværkssted samt bødker- og kobbersmedeværksted, med ca. 15 arbejdende stande i teltboder.

Aktiviteter

Blandt de deltagende er Ramløse Husflid og Holbo Herreds Væverforening samt Kronborg Vestre Birks Biavlerforening. Derudover deltager en række enkeltpersoner med deres håndværk eller ’husflid’. Bl.a. møder Beth Vigild også i år frem med sin hjemmelavede marmelade, saft m.v.

I år vil der være mulighed for at prøve kræfter med rebslagning, pileflet og børstenbinding.

Der vil selvfølgelig også være mulighed for at stifte bekendtskab med selve møllen samt besøge gæstgiveriet. Gæstgiveriet tilbyder hjemmelavede mølleboller til en kop kaffe eller te samt vand eller saftevand.

Hvis vind og vejr tillader det, vil møllen blive sat i gang, og der bliver malet mel. Mølleforeningen har dog forud for dagen sørget for at male så meget mel, at gæsterne kan erhverve økologisk spelt, samt hvede- og rugmel, der er malet på den gamle mølle.

Der er gratis adgang til alle seværdighederne.

Mollen Rebslagning

Rebslagningens ædle kunst. 

Ramløse Husflid

Foreningen Ramløse Husflid møder frem med et bredt udvalg af medlemmernes produktioner. Udvalget består bl.a. af filtede ting, strik, samt hæklede og vævede arbejder. En 'foreningstaske' er med på syholdets repetoire. Det samme gælder Patchwork-tæpper og -billeder.

Medlemmer af foreningen vil arbejde med strik, hækling og syning, og der er selvfølgelig mulighed for en god snak om håndarbejdet og foreningens mange aktiviteter.

Foreningen blev startet i foråret 2012 af en flok håndarbejdsglade kvinder fra Ramløse og omegn og kom hurtigt op på omkring 100 medlemmer. Aktiviteterne er udvidet siden, så der ud over den hidtidige nørklecafé på torsdage nu også er vævning og syning af patchwork på onsdage.

Holbo Herreds Væverforening

Medlemmer fra Holbo Herreds Væverforening viser strikning, vævning, filtning, knipling og trædrejning og demonstrerer forskellige teknikker i arbejdende værksteder. Desuden vises, hvordan råulden forarbejdes til garner ved kartning og spindning, og der vil være en særlig væv, hvor børnene kan prøve at væve.

Mollen Haandvaerkets dag 2016

Stemningsbillede fra håndværkets dag 2016.